Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Hakkında
Kendi alanında, tıp dünyasındaki her gelişimi yakından izleyen ve uygulayan Deva Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü; kadın hastalıkları, hamilelik, doğum öncesi ve doğumla ilgili problemlerin çözümünde de modern tıbbın tüm olanaklarıyla hizmet vermektedir. Her zaman modern obstetri ve jinekolojinin gerektirdiği teknik ve bilgi donanımıyla en kaliteli hizmeti sunmayı hedeflemektedir.
Gerçekleştirilen Uygulamalar
Tıp Merkezimizde kadın hastalıklarının tetkik, tedavisi ve doğum ile ilgili her türlü müdahalenin yapılabilmesi için gereken tüm imkânlar mevcuttur. Bayanların ergenlik, gebelik ve menopoz gibi farklı dönemlerinde ortaya çıkan değişimleri, bu değişimlere yönelik sorunları anlamaları ve sorunların çözümüne ilişkin de bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır.
Hastanemizde, kadın hastalıkları (jinekolojik) muayenesi, adolesan çağ ve genç kızlarda jinekolojik sorunlar, menopoz tanı, takip ve tedavileri, kanser tarama testleri, renkli doppler ultrasonografi, rahim ağzı yaralarının tetkik ve tedavisi, aile planlaması (doğum kontrol yöntemleri) konusunda danışmanlık, rahim içi araç (spiral) takılması ve çıkarılması, implanon takılması (kolda deri altına yerleştirilen doğum kontrol yöntemi) ve çıkarılması, infertilite (kısırlık) tetkikleri (hormon profili, spermiogram), ovulasyon (yumurtlama) indüksiyonu, kanal tıkanıklığının teşhisinde, intrauterin inseminasyon (aşılama) vb. Prekonsepsiyonel (gebelik öncesi) danışmanlık Gebelik takipleri ve ilgili tüm tetkikler yapılmaktadır.
4 Boyutlu Ultrasonografi
Bugün için dört boyutlu ultrasonografi geleneksel iki boyutlu inceleme özelliğinin yanı sıra bünyesinde hem renkli doppler hem de üç boyut özelliğini birlikte barındırmaktadır. Dört boyut ile kastedilen ise gerçek zamanlamadır. Anne baba adaylarının doğmamış bebeklerini ekranda görmeleri bazı psikologlara göre anne-baba ve bebek arasında doğumdan sonra kurulacak olan bağın daha güçlü olmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca bebeklerini önceden gören anne adaylarının hamileliklerinin geri kalan kısmını daha rahat geçirdikleri de gözlenmiştir.
Laparoskopi
Laparoskopi işlemi günümüzde kısırlık tanı ve tedavisinde, endometriozis tanı ve tedavisinde, dış gebelik, rahim çevresindeki yapışıklıkların giderilmesi, yumurtalık kistlerinin, uterus myomlarının tedavisinde, tüp ligasyonunda, kronik kasık ağrısı gibi birçok hastalığın tanı ve tedavisinde yaygın olarak kullanım alanı bulmaktadır. Özel kamera sistemleri ile karın içine göbek bölgesinden ve iç çamaşırı çizgisi altında kalan bölgelerden yarım santimetrelik kesiler yapılarak girilmekte ve bütün cerrahi işlem, özel donanımlı bir video sistemi ile yapılmaktadır. Hastaların çok büyük bir kısmı aynı gün içinde, işlemden 2–3 saat sonra taburcu edilmekte ve 6–8 saat sonra sıvı gıdalarla başlanacak şekilde yemek yenilmesine izin verilmektedir. Kozmetik olarak da laparoskopik yöntemler açık yapılan cerrahi işlemlere göre daha üstündür.
Histeroskopi
Histeroskopi, laparoskopi gibi fakat daha ince kamera sistemleri ile rahim ağzının, uterus (rahim) içinin ve tüp ağızlarının incelenmesi işlemidir. Böylece rahim içinde anormal kanamaya ve düşüğe neden olan veya gebelik gelişimine engel olabilecek sorunlar saptanabilir ve giderilebilir.